Tři největší Hamiltonovi soupeři: Alonso, Vettel a Verstappen

Tři největší Hamiltonovi soupeři: Alonso, Vettel a Verstappen

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton jmenoval tři jezdce, které v současném startovním poli považuje za největší rivaly.

Brit, který v loňské sezóně získal svůj čtvrtý titul v kariéře, si podle svých slov musí dávat největší pozor na Fernanda Alonsa z McLarenu, Sebastiana Vettela z Ferrari a pilota Red Bullu Maxe Verstappena.

„My čtyři jsme nejsilnější jezdci,“ řekl Hamilton. „Opravdu doufám, že příští rok budeme spolu bojovat. Bylo by to úžasné.“

Hamilton se v loňském roce s každým z jmenovaných jezdců setkal v souboji přímo na trati. Díky tomu ví, jak se který z jezdců v soubojích chová a co na něj platí.

„Díváte se na všechny trochu jinak. Každý z nich má svůj charakter. Například o Sebastianovi byste mohli v loňském roce říct: 'Nechte mu více místa', a nemyslím to negativně.

Max hodně riskuje. I jemu musíte dát více prostoru, ale není tak zkušený jako ostatní kluci.

Fernando - nejtěžší soupeř, který tu je. Musíte k sobě navzájem mít úctu, se svými kartami ale musíte jednat správně, abyste využili jezdeckého umění. Jeho (Alonsovo) jezdecké umění je impozantní, také Maxovo je velmi působivé.“

S větším množstvím zkušeností by přitom podle Hamiltona byl Verstappen ještě větším soupeřem. Nizozemce čeká letos čtvrtá sezóna ve formuli 1.

„Dělá skvělé věci, v následujících deseti letech ale ještě více dospěje,“ řekl Hamilton. „Nemyslím si, že to bude problém. Bude to jen prostě těžké (porazit ho). Bude to boj? Dokonce bych si zaplatil za to, abych to mohl vidět.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud