Třetí závod sezóny formule E bude hostit čilské Santiago

Třetí závod sezóny formule E bude hostit čilské Santiago

Sezóna formule E 2018/2019 pokračuje již zítra závodem v čilském Santiagu. V jihoamerické metropoli bude na jezdce a týmy čekat výzva v podobně nové trati, která nahrazuje okruh Santiago Street Circuit, kde se závodilo v loňském roce.

Santiago je s téměř šesti a půl miliony obyvatel největší a zároveň hlavní město Čile. Jihoamerická země je poměrně hornatá, Santiago nicméně leží v rozmezí nadmořských výšek 500 až 650 m.n.m.

Městská trať se v ulicích Santiaga přesunula z lokality Parque Forestal do okolí druhého největšího veřejného parku ve městě Parque O’Higgins. Společně s E-Prix se bude v Santiagu konat i první ročník hudebního festivalu Lollapalooza a další doprovodné akce.

Nový okruh pro letošní závod má čtrnáct změn směrů a měří necelých 2500 metrů. Na trati jsou dvě vysokorychlostní pasáže, jedna je přerušená šikanou, ta druhá je zároveň startovní a cílovou rovinkou a následuje po ní tvrdé brždění do první pravotočivé zatáčky okruhu.

V loňském roce zvítězil v Santiagu Jean-Éric Vergne, který v této sezóně zatím na své první vítězství čeká. Pro francouzského pilota by byl případný úspěch na čilské půdě zadostiučiněním po nepovedené E-Prix v Marrákeši, kde již v první zatáčce kolidoval s vedoucím Samem Birdem.

Do Santiaga přijede jako lídr průběžného pořadí šampionátu Jerome d’Ambrosio z týmu Mahidra, který má po dvou závodech na svém kontě zatím jedno třetí a jedno první místo.

D’Ambrosio má v tabulce šampionátu dvanáctibodový náskok na druhého Antonia Felixe da Costu, který po vítězství v Rijádu nedokončil závod v Maroku. Stejně bodů jako druhý da Costa má i třetí Vergne.

E-Prix v Santiagu vysílá v sobotu od 19:15 Eurosport 1.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud