Třetí místo není to, co jsme chtěli, připouští Vettel

Třetí místo není to, co jsme chtěli, připouští Vettel

Sebastian Vettel z Ferrari není spokojen se třetím místem, které obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1. Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen z páté pozice.

Vítěz závěrečného sobotního tréninku v kvalifikaci nestačil na svého rivala v boji o titul Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena, který obsadil druhou pozici.

„Samozřejmě nejsem spokojen s tím, jak ten den probíhal. Kvalifikace pro nás nebyla tak pohodová, jak by měla být, ostatní si evidentně vedli lépe než my, a to je důvod, proč jsme třetí. Nedělám si obavy ze ztráty (na Hamiltona), nemyslím si, že to ukazuje, jak jsme silní. Je jen smůla, že jsme z balíčku nedostali maximum,“ řekl Vettel.

Ve druhé části kvalifikace přitom Ferrari zkoušelo, se kterou směsí pneumatik se jeho jezdcům podaří postoupit. Nejprve zkoušel k postupu do Q3 zajet čas na ultra měkké sadě pneumatik, po rychlém rozhodnutí však došlo k přezutí na hyper měkkou sadu, na které Vettel postoupil.

„Doufali jsme v lepší než třetí místo. Lewis měl dobré kolo, gratuluji mu, nemyslím si ale, že ho nešlo porazit. Bylo těžké dostat se do rytmu a já se trápil v Q1, Q2 a Q3. Jak jsem řekl, ostatní odvedli lepší práci, včetně Lewisova kola jako jednotlivce a jich (Mercedesu) jako týmu. Není to (třetí místo) to, co jsme chtěli,“ dodal Němec.

Räikkönen se diví rychlostní ztrátě Ferrari v kvalifikaci

Kimimu Räikkönenovi přijde divné, že Ferrari v kvalifikaci nedokázalo přimět pneumatiky správně fungovat a trápil se rychlostně.

„Mohli jsme (přimět pneumatiky fungovat), ale ne tak dobře jak jsme chtěli a bylo to náročnější než v kterémkoliv jiném momentu víkendu. Proto je to trochu divné, někdy to tak je. Výsledek v konečném důsledku není skvělý,“ hodnotí Räikkönen.

„Když se podíváte na to, jak to bylo celý víkend, tak to bylo velmi snadné. Všechno šlo hladce, proto jsem byl překvapen, protože teď nejsou jiné podmínky, než byly v předchozím průběhu víkendu. Není to poprvé, co v kvalifikaci zjistíte, že věci nejsou tak, jak očekáváte, ale v tu chvíli už toho nemůžete moc udělat,“ dodal Fin.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud