Třetí místo není pro start špatné, hodnotí Vettel

Třetí místo není pro start špatné, hodnotí Vettel

Jezdci Ferrari Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen odstartují do Velké ceny Španělska vozů formule 1 ze druhé řady, když v dnešní kvalifikaci na Katalánském okruhu zajeli třetí a čtvrtý nejrychlejší čas.

Vettel se po třech pole position v řadě musel tentokrát v kvalifikaci sklonit před piloty Mercedesu, když na nejrychlejšího Lewise Hamiltona ztratil 132 tisícin sekundy.

„Vůz byl dobrý a my toho moc nemohli dělat,“ řekl po kvalifikaci Vettel. „Ráno to bylo celkem dobré, snažili jsme se najít ten správný směr. V Q3 jsem ve svém prvním pokusu v první zatáčce trochu zablokoval kola, takže už můj první sektor byl pomalý.

Pokusil jsem se z toho dostat a zabojovat o pole position, ale nestačilo to. Neměl jsem dobrý pocit z pneumatik, které byly celý víkend jiné. I když vypadají stejně, jsou tvrdší. Pro všechny je to ale stejné. Nejsem úplně spokojen, ale očekávali jsme, že tu bude Mercedes velmi silný. Třetí místo není pro start špatné.“

„Zítra se nejprve zaměříme na start, a pak uvidíme. I když se nám nepodaří start, tak máme podle mě i tak silné auto, abychom mohli bojovat. Zítra to podle mě bude zajímavý závod a budeme blízko. Těším se na Velkou cenu Španělska a doufám, že si ji lidé užijí.“

Räikkönen není spokojen

Podobně jako měl v minulých závodech Vettel sérii prvních míst v kvalifikaci, měl na začátku sezóny sérii tří druhých míst v kvalifikaci jeho týmový kolega Kimi Räikkönen. O minulém víkendu v Baku startoval až šestý a do závodu v Barceloně vyrazí ze čtvrté pozice.

„Byla to náročná kvalifikace, nebyla ideální,“ řekl Räikkönen. „V prvním pokusu na super měkké sadě pneumatik v Q3 jsem udělal v první zatáčce chybu a vyjel jsem mimo trať, což samozřejmě ovlivnilo moje kolo.

V tu chvíli jsem byl v pozici, kdy jsem neměl co ztratit, takže jsme se rozhodli vyzkoušet něco jiného. Měkká sada byla v Q2 docela dobrá, takže jsme ji použili pro poslední pokus. Nakonec jsme dokázali odvést slušnou práci, ale s výsledkem samozřejmě nejsme spokojeni.

Je těžké předpovídat, co se stane v závodě a pro mě je to neznámá, jelikož jsem včera nemohl odjet dlouhé jízdy. Pokusíme se mít dobrý start a uvidíme, jak se závod vyvine.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud