Třetí místo není pro Räikkönena ideální

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Trochu jako slepý k houslím dnes Kimi Räikkönen přišel ke třetímu místu. Finský závodník si to ovšem uvědomuje. Rychlost Ferrari nebyla dostatečná. Po celý závod se musel Räikkönen podobně jako v Belgii obávat útoků ze strany vozu Force India, tentokrát pilotovaného Adrianem Sutilem.

"Dostali jsme třetí místo darem, ale na tom nezáleží. Pro mě ani pro tým to není ideální výsledek, ale aspoň jsme získali body, které jsme potřebovali. Z auta jsme dostali téměř vše. Třetí místo je pro fanoušky lepší než čtvrté. Budeme dál pokračovat v tvrdé práci. Víme, že některé vozy jsou rychlejší než ty naše, v některých ze zbývajících závodů bychom ale mohli bojovat o vítězství.

Při druhé zastávce v boxech jsem se snažil vrátit co nejdříve na trať. Chlapík nejdříve pohnul s lízátkem nahoru, vzápětí ho ale vrátil zpátky. Štěstí, že už bylo dotankováno, takže jsem příliš neztratil. Na McLaren jsme dnes v boxech neměli, ale na Force India to stačilo," řekl Räikkönen.

Giancarlo Fisichella si ve svých šestatřiceti splnil dávný sen - startovat za Ferrari. Navíc se mohl v rudém předvést na takřka posvátné trati, italské Monze. Premiéra samozřejmě nebyla jednoduchá, Fisichella už před víkendem dal najevo, že Grand Prix Itálie bude sloužit hlavně pro dobré sžití s novým vozem. Body nezískal, ač k nim neměl daleko - dojel na devátém místě.

"Jsem spokojený s tím, jak probíhal můj první víkend ve službách Ferrari. Na startu se mi podařilo získat pár míst. Pak jsem zažil krušné chvilky s Vettelem, který mě před šikanou Ascari zavřel způsobem, který byl řekněme hodně důrazný. Na měkčí sadě pneumatik se mi jelo lépe, na tvrdší jsem se trochu trápil, hlavně po výjezdu z boxů. Mrzí mě, že jsem se ve třetím tréninku dostal mimo trať, kvůli čemuž jsem nebyl na kvalifikaci stoprocentně připraven. Kdybych startoval z lepší pozice, bodovaná osmička by byla snáze dosažitelná. Hned od zítřka se budu plně soustředit na závod v Singapuru. Trať se mi tam velice líbí," řekl Giancarlo Fisichella.

Doporučujeme

Články odjinud