Třetí místo bylo pro Bottase maximem, myslí si Häkkinen

Třetí místo bylo pro Bottase maximem, myslí si Häkkinen

Bývalý mistr světa formule 1 Mika Häkkinen se domnívá, že třetí pozice jeho krajana Valtteriho Bottase ve Velké ceně Rakouska je maximem, kterého mohl dosáhnout.

Felipe Massa a Bottas zajistili na Red Bull Ringu pro Williams postavení v první řadě. Na prvních dvou pozicích se drželi také v úvodní fázi závodu, během zastávek v boxech se před ně však dostali piloti Mercedesu, kteří se v cíli nakonec radovali z dvojitého vítězství.

Häkkinen však místo toho, aby hledal příčinu ztraceného závodu, zastává názor, že vůz Mercedesu je zatím těžké porazit a pochválil Williams za maximální využití potenciálu jejich současného vozu.

„Podle mého názoru byla třetí pozice pro Valtteriho maximem,” řekl mistr světa formule 1 z let 1998 a 1999.

„Mercedes je i nadále lepší než ostatní, Williams mu ale byl v Rakousku dobrým soupeřem. Bude zajímavé sledovat, jestli tomu tak bude i na Silverstonu. Myslím, že jejich vozům bude tahle trať dobře sedět.”

Williams podle Häkkinena těží z velmi silné jezdecké dvojice, která však v interním týmovém souboji má respekt.

„Bylo pozitivní, že Valtteri opět porazil svého kolegu a nemůže se zapomínat na to, že Brazilec (Massa) není špatný jezdec. Byl velmi blízko vítězství v mistrovství světa v roce 2008.

Bylo hezké vidět, jak Massa reagoval na Valtteriho pódium. Je skvělé, že oba jezdci Williamsu se navzájem podporují i když vědí, že jako první se jezdec vždy snaží porazit svého týmového kolegu.”

Doporučujeme

Články odjinud