Třetí část kvalifikace byla pro Mercedes spíše taktickou hrou

Třetí část kvalifikace byla pro Mercedes spíše taktickou hrou

Nico Rosberg a Michael Schumacher dosáhli maxima, jaké jim v současnosti vozy umožňují. Schumacher pak vystartuje osmý i přesto, že se v poslední desetiminutovce nevydal na trať.

Ve třetí části kvalifikace se totiž na dráhu nevydal ani jeden z pilotů Force Indie. Schumacher tak učinil z důvodu šetření pneumatik pro zítřejší závod.

"Byla to dosti takticky zaměřená kvalifikace, ve které jsme se rozhodli v poslední části nevyjet, abychom měli výhodu pro závod v podobě extra sady neopotřebovaných pneumatik. Spočítali jsme si, že by se nám to mělo vyyplatit, a tak jsme se rozhodli tento risk podstoupit. Jak víme z minulosti, v průběhu Velké ceny Singapuru může dojít k mnoha incidentům. Budu se proto snažit využít každé příležitosti, která se naskytne. Rozhodně budu taky držet palce Sebastianovi, který zítra může získat titul mistra světa," řekl Schumacher.

Na týmy Red Bull, McLaren a Ferrari letos Mercedes nestačí, a tak Nico Rosberg ani nemohl doufat v příliš lepší pozici, než jakou je sedmé místo.

"Ve třetí části kvalifikace se mi podařilo zajet rychlé, čisté kolo. Z vozu jsme dostali prakticky vše, takže jsem spokojený. Sedmá pozice byla maximem, na které jsme mohli pomýšlet, avšak Massa nám nebyl daleko, a tak stálo za to zkusit ho předehnat. Na startu budu na čistší straně roštu, což je výhodné. Budu se snažit posunout dopředu a získat velký příděl bodů. Myslím si, že to bude napínavý závod, kterému napomůže DRS i pneumatiky Pirelli," řekl spokojený Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud