Trest pro Schumachera je jen můj osobní názor, zdůrazňuje Daly

Trest pro Schumachera je jen můj osobní názor, zdůrazňuje Daly

Bývalý pilot F1 a steward z GP Itálie Derek Daly rozpoutal vášnivé diskuze svým výrokem o penalizaci pro Michaela Schumachera za obranné manévry před Lewisem Hamiltonem. Svůj názor teď dovysvětlil.

Daly ve svém prvním prohlášení uvedl, že stewardům unikl jeden z hlavních momentů souboje mezi Hamiltonem a Schumacherem, který se udál před prvním Lesmem. Řekl, že když ho pak viděl doma, dospěl k závěru, že si německý pilot Mercedesu zasloužil trest.

Tento svůj názor nezměnil, ale zdůraznil, že nemluví za ostatní stewardy. "V době 20. kola nás Charlie (Whiting) požádal, abychom se podívali na incident mezi Massou a Trullim v druhé šikaně," vysvětloval pro GPUpdate.net. "Měli jsme záznam, který neměl moc dobrou kvalitu, takže jsme ho museli sledovat detailně. Přesně v tu dobu se odehrál ten incident v Lesmu."

"Diskutovali jsme o Schumacherovi - udělal, neudělal - a když ho Charlie upozornil, Ross Brawn mu dvakrát vysílačkou řekl, že musí nechávat prostor, ta situace se řešila. Incident z 20. kola v prvním Lesmu jsem osobně neviděl. Neříkám, že ho neviděli ani ostatní stewardi, ale já jsem ho neviděl, protože jsem se díval na záznam toho druhého (mezi Massou a Trullim)."

"Chtěl jsem říct, že kdybych ho býval viděl, pravděpodobně bych doporučil udělení penalizace. Vím, co se teď děje, že se říká, že kdybychom se dívali a udělili trest, mohlo to mít vliv na konečný výsledek závodu, ale to jsou jen domněnky."

Doporučujeme

Články odjinud