Traťového komisaře v Montrealu přejel jeřáb, je v kritickém stavu

Traťového komisaře v Montrealu přejel jeřáb, je v kritickém stavu

Neštěstí se stalo před koncem závodu, při odklízení trosek vozu Estebana Gutiérreze. Osmatřicetiletý muž je nyní v péči lékařů.

Muž, který podél trati pracuje už deset let, asistoval jeřábu při odvážení rozbitého sauberu Estebana Gutiérreze do garáže. V nestřeženém okamžiku komisař nešťastně zakopl a spadl pod kola jeřábu. Lékařská pomoc byla na místě třicet sekund po nehodě.

Mladý muž byl podle prvních informací ještě chvíli po nehodě při vědomí. Jeho stav se však rapidně zhoršoval. Již bezvládného komisaře lékaři převezli do zdravotnického centra přímo na okruhu, kde byl stabilizován a posléze helikoptérou transportován do nemocnice Sacré-Coeur. Vzhledem k tíze obřího kola jeřábu jsou podle šéflékaře Velké ceny Kanady Jacquese Boucharda pravděpodobná vnitřní zranění a zlomeniny. 

Částečně pozitivní zprávou může být fakt, že plíce a mozek zřejmě zůstaly nepoškozeny. Na zveřejnění bližších informací o stavu zraněného je však zatím brzy. 

Identita komisaře nebyla zveřejněna, neboť z pochopitelných důvodů byla o nešťastné události informována nejprve rodina postiženého.

Doporučujeme

Články odjinud