Trable Mercedesů: Hamilton uvařil brzdy

Trable Mercedesů: Hamilton uvařil brzdy

Mercedes byl letos poprvé poražen, když Nico Rosberg dojel ve Velké ceně Kanady na druhé pozici a Lewis Hamilton po problémech s brzdami závod nedokončil.

Brit přitom věří, že za přehřátí zadních brzd mohla především jízda tak blízko jeho týmového kolegy v první polovině závodu. „Sledoval jsem ho. A když někoho sledujete, tak se vůz začne přehřívat,” řekl Hamilton.

„Nemohl jsem s tím moc dělat. Když jsem z boxů vyjel před ním, všechno už bylo uvařené. Věděli jsme, že jako tým jsme ve druhém stintu měli nějaké problémy, domnívali jsme se ale, že se s tím dokážeme vypořádat. Předjel jsem ho při zastávce v boxech a pomyslel si 'konečně, to je skvělý pocit'. Pak jsem ale projel šikanu rovně a v tom kole selhaly brzdy.”

Rosberg sice nedotáhl do úspěšného konce slibně rozjetý závod a nenavázal tak na vítězství z Monte Carla, přesto z Montrealu odjíždí spokojený. „Když přijdete o ERS, tak už nemáte z čeho brát. Při každém brzdění je pak vše soustředěno na zadní brzdy, a proto se přehřály,” řekl Rosberg.

„Bylo to velmi těžké. Musel jsem chladit brzdy a na rovinkách jsem ztrácel rychlost. Byl jsem schopen za sebou jezdce držet až do předposledního kola, takže je to pořád dobrý výsledek. Snažil jsem se držet, neustále jezdit kvalifikační kola, ale proti Danielovi (Ricciardovi) to nestačilo.”

Ve stejnou chvíli selhal systém kontroly motoru, ERS a MGU-K

„Ve stejnou chvíli nám selhal systém kontroly motoru, ERS a MGU-K. Řekli jsme jezdcům, aby hlídali brzdy, jelikož když přijdete o elektromotor a elektrický systém brzd, začnou se hodně přehřívat. Změnili jsme rozložení brzdného účinku a řekli jim, ať jsou opatrní,” dodal šéf týmu Toto Wolff.

Doporučujeme

Články odjinud