Toyotám schází v Monaku to hlavní - rychlost

Trulli s Glockem se mohou "těšit" na velmi obtížný závod.

Devátenácté a dvacáté místo. Jinými slovy poslední řada. Jinými slovy tragédie, mizérie a katastrofa pro tým Toyota. Jakými jinými slovy byste ještě nazvali dnešní představení nejbohatší stáje ve formuli 1? Vozům Toyoty dnes zkrátka něco chybělo. Když se k tomu přidala ještě smůla, neúspěch je na světě.

"Je to pro mě obrovské zklamání. V první části kvalifikace jsem měl rozjeté dobré kolo, když mě jiný vůz zdržel v posledních dvou zatáčkách okruhu. Čas, který jsem měl rozjetý, by mě bez potíží dostal do druhé části. Jsem naštvaný, že jsme neodvedli takový výkon, jaký jsme chtěli," řekl Jarno Trulli.

Timo Glock, který startovní pole uzavírá, si kvalifikaci do jisté míry zkazil sám. Podařilo se mu totiž udělat jezdeckou minelu, která ho poslala do hodin.

"Musíme zjistit, v čem tkví naše současné prolémy. Od prvního kola na této trati se trápíme. Auto se neřídilo nejlíp, ale nebylo to tak hrozné. Chybí nám prostě rychlost. Jel jsem na maximum, ale nestačilo to. V závodě samozřejmě pojedu naplno, z této výchozí pozice ale nemáme příliš mnoho nadějí," řekl Glock.

Doporučujeme

Články odjinud