Toyota si po rozpačitém víkendu z Melbourne veze pět bodů

Její jezdci však vědí, že potenciál byl větší.

Po penalizování vozů Toyota a jejich startu z boxové uličky nejspíš jen málokdo čekal, že Jarna Trulliho uvidíme stanout na stupních vítězů. Ale stalo se, italský pilot se narozdíl od mnoha jiných dokázal vyhnout karambolům a na své konto si alespoň na pár hodin připsal cenných šest bodů. Slušné páté místo zajel jeho týmový kolega Timo Glock. Trulli po závodě svůj vůz označil doslova za fantastický.

"Po včerejšku přišel pro můj tým opravdu skvělý závod. Měl jsem štěstí v tom, že jsem se bez újmy vyhnul incidentu v první zatáčce. Pak už jsem jel jak jen to šlo, načež se podařil tento výsledek. Toyota odvedla přes zimu hodně práce, dala mi fantastický vůz, tento výsledek si zasloužila. Ukázalo se, že jdeme správným směrem.

V závodě se toho hodně událo. Snažil jsem se prostě jet co nejrychleji. Na začátku, uprostřed a ke konci závodu se mi povedlo hodně předjetí. Nevěděl jsem, co se vlastně děje, jen jsem se soustředil na co nejrychlejší jízdu. Měl jsem štěstí, ale pomohlo k němu fantastické auto."

Po rozhodnutí komisařů byl samozřejmě o poznání smutnější.

"Ani nedokážu dostatečně popsat, jak moc jsem zklamaný. Dojel jsem třetí, pak byl ale můj výsledek zpochybněn. Když vyjel ke konci závodu na trať safety car, Lewis Hamilton mě předjel. Krátce na to ale zajel ke kraji tratě a hodně zpomalil.

Myslel jsem si, že má nějaký problém, tak jsem ho předjel. Nic jiného jsem nemohl udělat."

Po Trulliho penalizaci si paradoxně polepšil jeho týmový kolega Timo Glock. Ten má po dnešku na kontě pět bodů za čtvrté místo.

"Za čtvrté místo jsem rád, ale je mi líto Jarna. To, že jsme po startu z boxové uličky dokázali bojovat takto vpředu, jen potvrzuje naši formu. Je to důkaz, že máme opravdu rychlé auto. Byl to pro mě dobrý závod, musím týmu poděkovat za to, že mi tohle umožnil.

Závod probíhal hodně napínavě. Dlouho jsem ale byl za Fernandem a nebylo lehké ho předjet. Auto se dobře řídilo, bohužel jsem ale nemohl najít místo, kudy bych ho předjel. Když jsem měl kolem sebe volno, jel jsem asi o vteřinu rychleji. Další důkaz, že máme výbornou techniku. Podle našich výsledků v zimním testování jsem tipoval, že bychom na tom zde mohli být dobře. Jsem rád, že se to potvrdilo."

Šéf Toyoty Tadaši Jamašina v podstatě kopíroval slova Jarna Trulliho. Také zopakoval, že se Toyota chystá proti penalizaci Jarna Trulliho odvolat.

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud