Toyota chce na Monako rychle zapomenout

Své naděje upíná ke Grand Prix Turecka.

Desáté a třinácté místo pro Toyotu? Za normálních okolností zklamání. V kvalifikaci na Grand Prix Monaka ale byli Jarno Trulli a Timo Glock úplně poslední. Vzhledem k tomu, že úmrtnost vozů nebyla značná, o moc lepší výsledek ani nemohl japonský tým získat.

"Vzhledem k tomu, jak pro nás probíhal víkend je umístění v první desítce víc, než jsem čekal. V posledním úseku závodu jsem zajížděl dobré časy. Když ale v Monaku startujete z boxů, nemůžete očekávat, že dojedete na bodech. Víkend začal špatně. Snažili jsme se chytit, ale marně. V Monaku je dobrý vstup do víkendu důležitý, abyste pak už mohli jen auto přizpůsobovat měnícím se podmínkám na trati. Už v prvním tréninku jsme ale měli problémy. Těším se do Turecka, kde se doufám dokážeme výrazně zlepšit," řekl desátý Timo Glock.

Jarno Trulli si po kvalifikaci stěžoval na zdržování ze strany Fernanda Alonsa. Jak je v Monaku obvyklé, nevyhnul se provozu ani v závodě.

"Bylo to takové, jaké jsme čekali, tedy velmi těžké. Z naší výchozí pozice to ani nemohlo být snadné, navíc mi nevyšla strategie. Zdálo se, že jsem se pokaždé dostal ve špatný čas na špatné místo, neustále jsem byl totiž v provozu, který je na této trati velkým problémem. Kdykoliv jsem zajel dobré časy, musel jsem zpomalit, protože se přede mnou objevily pomalé vozy. Navíc je nemožné tu předjíždět. Víkend už je ale za námi. Musíme na něj zapomenout a soustředit se na příští závod. Jsem si jistý, že tam budeme o hodně silnější," řekl Jarno Trulli, který dojel třináctý.

Doporučujeme

Články odjinud