Továrna McLarenu už pracuje na roce 2014, letošní vývoj probíhá na trati

Továrna McLarenu už pracuje na roce 2014, letošní vývoj probíhá na trati

Letošní sezónu McLaren sice podle svých slov nevzdává, ale prozradil, že se hodně věnuje té příští, pro kterou musí postavit zcela nový vůz.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh neustále opakuje, že chce dosáhnout úspěchů ještě letos, a proto MP4-28 neodepíše. V Belgii se ale prořekl, že tým hodně pracuje na sezóně 2014, jelikož ji věnuje veškeré tovární kapacity. Vylepšovat současný monopost může už jen prostřednictvím omezeného vývoje na závodních okruzích.

"Pro jezdce je to tvrdé, ale v pátek a sobotu vidíte, že tady na okruhu děláme hodně našeho aerodynamického vývoje v plném měřítku, což není nejlepší způsob, jak se připravit na závod," řekl.

"Ale děláme to, protože jsme soustředili aerodynamický tunel, CFD (počítačové simulace) a aerodynamický vývoj na budoucí programy. Ale protože jsme závodníci a nemůžeme si pomoct, chceme se zlepšit a tímto jsme dosáhli pokroku. Je to efektivní z hlediska vašich vývojových zdrojů, ale je trochu bolestivé to dělat na závodech."

Boj o letošní šampionáty je pro McLaren ztracený a Whitmarsh už ani moc nedoufá ve vítězství v závodech. Ale věří, že pódium by ve zbytku sezóny dosažitelné být mělo.

Doporučujeme

Články odjinud