Totální horor, hodnotí Ralf Schumacher situaci Mercedesu | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Totální horor, hodnotí Ralf Schumacher situaci Mercedesu

Je na tom Mercedes špatně? Blafuje? Podle Ralfa Schumachera mají úřadující šampioni problém.

Mercedes měl v testech problémy se spolehlivostí a zejména v první dva dny také s ovládáním vozu. Jezdci se několikrát ocitli mimo trať, v hodinách i ve štěrkové zóně. Na druhou stranu je Mercedes znám tím, že své problémy dokáže rychle vyřešit. Důležitější tak bude potenciál vozu a forma soupeřů.

Mercedes navíc dnes v Bahrajnu absolvoval filmovací den, během kterého mohl odjet až 100 km. Tým tak dostal šanci vyzkoušet nová nastavení apod. 

„Mercedes rozhodně bojuje s aerodynamickým problémem,“ řekl Ralf Schumacher pro Sky.

„Z výletů mimo trať a problémů, které měl Lewis Hamilton, je patrné, že auto nereaguje tak, jak byli zvyklí a jak očekávali.“

Schumacher si pokládá otázku, do jaké míry je to otázka konceptu vozu W12 a v čem je problém. Zda nejde o nové pneumatiky, které Mercedesu nemusí sedět.

„Krátce před začátkem sezóny je to naprostý horor,“ říká Schumacher a očekává, že Mercedes bude nepříjemně překvapen, pokud nebude problém rozpoznán. Kromě toho má silného soupeře.

„Měl jsem pocit, že Max Verstappen sedí v Mercedesu z loňského roku. Jakkoliv zatočil, auto jelo, aniž by musel provádět opravy.“

Doporučujeme

Články odjinud