Tost odpouští jezdcům Toro Rosso jejich chyby

Tost odpouští jezdcům Toro Rosso jejich chyby

Šéf Toro Rosso Franz Tost podle svých slov odpustil Maxi Verstappenovi a Carlosi Sainzovi jr. chyby, kterých se dopustili v první polovině své první sezóny ve formuli 1.

17letý Nizozemec odstoupil ze závodu po vlastních chybách v Monaku, kde kolidoval s Romainem Grosjeanem; a na Silverstonu, kdy po restartu roztočil svůj vůz v úvodní sekci okruhu.

V hodinách skončil závod také pro Sainze, který chyboval v čínské Šanghaji. Nicméně Tost nepřičítá ani za jeden incident vinu jezdcům.

„Musím říct, že jsem více než spokojen,” řekl Tost. „Oba dokázali, že si místo v F1 zaslouží. Chyby a hodiny jsou součástí procesu učení, takže je jim vše prominuto. Limit své jízdy zjistíte jedině tak, že se roztočíte nebo havarujete.”

Tost svým letošním jezdcům skutečně věří a dokládá to tvrzením, že oba podle něj mají na to v budoucnu vyhrávat závody. Nechtěl však prozradit, kdo podle něj dosáhne v F1 většího úspěchu.

„Proces učení je velmi důležitý, a pokud oba jezdci budou pokračovat stejným tempem, pak mohou oba vyhrávat závody. Oba mají velké množství dovedností a odhodlání. Zbytek si nechám pro sebe,” uzavřel Tost.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud