Tost: Do Red Bullu půjde asi Ricciardo, i když je pro něj brzy

Tost: Do Red Bullu půjde asi Ricciardo, i když je pro něj brzy

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost prozradil, že místo po Marku Webberovi pravděpodobně získá Daniel Riccardo. Ten by ale zřejmě potřeboval víc zkušeností.

Toro Rosso má za cíl vychovávat mladé talenty Red Bullu, a proto jezdci stáje z Faenzy patří mezi kandidáty na Webberovu sedačku. Ovšem v posledních týdnech se úřadující mistři už nezajímají o Vergne, ale jen o Ricciarda. Jeho šéf Tost míní, že ho asi ztratí.

"Ta pravděpodobnost je dost velká," řekl pro oficiální stránky soutěže. "Red Bull Racing projevuje zájem o Daniela a to rozhodnutí padne uvnitř Red Bullu. Takže rozhodnuto zatím není, ale pokud vím, tak by to opravdu mohl být Daniel."

Podle Tosta má Ricciardo navrch v týmovém souboji s Vergnem díky 13 závodům, které odjel navíc. "Nikdy nesmí zapomenout na jednu věc, přestoupil by do Red Bullu, týmu trojnásobných mistrů, což znamená, že je laťka dost vysoko."

"Když chcete závodit vedle Sebastiana, raději byste měli mít, co je třeba, pokud nemáte v plánu plavat. A myslím, že Daniel, pokud na něj Red Bull ukáže, to má."

Tím měl Tost na mysli především závodnické dovednosti. Po mentální stránce možná Ricciardo připravený ještě není. "Je to brzy. Ve formuli 1 zatím neměl moc úspěchů, a tím nemyslím to, jak jezdí, ale úspěchy vás změní mentálně. Můžete si říct: Hej, dokážu to. Je to hra psychiky."

To znamená, že pokud si Red Bull vybere někoho jiného, mělo by Toro Rosso pokračovat příští rok v nezměněné sestavě a dál připravovat své piloty na případný postup.

"Oba dva jsou stále mladíci, 22 nebo 23 let, takže se pořád dá hovořit o juniorském týmu. Jak jsem právě řekl, předvádějí dobré výkony a neustále se zlepšují, takže bych v každém případě bojoval, abych si je udržel pro příští sezónu," dodal šéf Toro Rosso. Rozhodnutí očekává na začátku září.

Doporučujeme

Články odjinud