Toro Rosso zaplatilo za loňský vůz Red Bullu deset miliónů liber

Toro Rosso zaplatilo za loňský vůz Red Bullu deset miliónů liber

V sezóně 2009 si Toro Rosso mohlo naposledy koupit monopost od Red Bullu a účetní výkazy odhalily, že zaplatilo méně než o rok dříve.

Zatímco v roce 2008, kdy pro Toro Rosso jezdil Sebastian Vettel, zaplatila stáj z Faenzy 14,2 miliónu liber za vůz od Red Bullu, loni to bylo podle SpeedTV už "jen" 10,4 miliónu liber.

Vůz do Itálie putoval od společnosti Red Bull Technology, jež primárně vyvíjí monopost pro hlavní stáj Red Bull Racing a od příští sezóny bude prodávat převodovky a hydrauliku Lotusu. Red Bull Technology je větší entitou než samotná stáj Red Bull Racing, v roce 2009 zaměstnávala celkem 592 lidí za 40,9 miliónu liber, z nichž 61 pracovalo pro závodní tým.

V oblasti financí jsou rozdíly menší, Red Bull Technology měla loni obrat 160,8 miliónu liber, zatímco Red Bull Racing 132,7 miliónu liber. V obou případech se jedná o zhruba desetiprocentní nárůst hodnot ve srovnání se sezónou 2008. Obě společnosti byly loni v zisku, ta technická vydělala 3,8 miliónu liber, tým byl v plusu 470 tisíc liber.

Doporučujeme

Články odjinud