Toro Rosso věří, že v šampionátu letos dokáže porazit Sauber

Toro Rosso věří, že v šampionátu letos dokáže porazit Sauber

Kromě boje o titul vicemistra přinese dnešní závod ještě jednu napínavou bitvu, a to mezi týmy Toro Rosso a Sauber, které spolu bojují o sedmé místo v šampionátu, jež má pro ně cenu několika milionů dolarů.

I střed pole se nám dnes může postarat o skvělou podívanou, neboť se týmy Sauber a Toro Rosso utkají o pořádně tučnou sumičku peněz. Scuderia Toro Rosso zatím na Sauber ztrácí v celkovém hodnocení jeden jediný bod a oba jezdci doufají, že své rivaly dnes dokážou porazit.

Aby Toro Rosso tuto bitvu vyhrálo, musí Sauber bodově porazit. Pokud by totiž po dnešním závodě měly obě stáje shodný počet bodů, připadlo by sedmé místo v šampionátu Sauberu, a to díky skvělému pátému místu Kobajašiho ve Velké ceně Monaka.

Ve včerejší kvalifikace štěstí přálo spíše italskému týmu Toro Rosso, jehož jezdci dnes budou moci odstartovat ze třináctého  a čtrnáctého místa. Jezdci Sauberu budou vyjíždět až z místa šestnáctého, respektive sedmnáctého.

"Naším cílem je sedmé místo, ale neměli bychom se na to moc zaměřovat," říká Buemi. "Musíme se zaměřit na to, abychom odjeli dobrý závod. Pokud neuděláme žádné chyby na startu nebo během pitstopů, máme rychlost takovou, abychom dojeli na bodech. Možnost, že toho dosáhneme, tu je, takže se všichni cítíme trošku pod tlakem. Důležité však je, abychom zůstali klidní a dělali svou práci."

Toro Rosso si před včerejší kvalifikací nevědělo rady, jestli nastavit auta do mokrých nebo do suchých podmínek. Nakonec přistoupili k zajímavému řešení. Auto Buemiho nastavili na mokro a auto Alguersuariho na sucho, čímž si vlastně pojistili alespoň jeden dobře nastavený vůz pro oboje podmínky.

I když by déšť měl Španěla znevýhodnit, sám doufá, že závod bude mokrý. "Chci mokré počasí. V suchých podmínkách bude těžké získat o dva body víc než Sauber, v těch mokrých to ale bude víc otevřené. Očekávám závod podobný tomu v Kanadě. Můžete v první zatáčce vyjet mimo trať nebo dokončit závod pátý. Potřebujete být jen chytří během pitstopů a během SC a neudělat žádnou chybu. Pokud závod dokončíme, je tady velká šance, že získáme nějaké body," zakončuje svůj rozhovor pro Autosport Alguersuari.

Doporučujeme

Články odjinud