Toro Rosso se dostalo letos poprvé do Q3 s oběma vozy

Toro Rosso se dostalo letos poprvé do Q3 s oběma vozy

Toro Rosso dosáhlo v dramatické a deštěm poznamenané kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska nejlepšího výsledku v letošní sezóně formule 1, když se poprvé do závěrečné části kvalifikace dostali oba jeho piloti.

Pierre Gasly šestým místem vyrovnal svůj nejlepší letošní kvalifikační výsledek z Bahrajnu. Osmý Brendon Hartley pak zaznamenal svůj vůbec nejlepší letošní výsledek, když se poprvé dostal do Q3.

„Je to zkrátka neuvěřitelné. Divoká kvalifikace. Měli jsme suché pneumatiky, přechodné, mokré, pro tým je to skvělé. Měli jsme obtížný víkend a dnešní šesté místo je zkrátka neuvěřitelné. Upřímně, bylo to skutečně zrádné, protože podmínky se měnily každá dvě kola. Dělali (v týmu) správná rozhodnutí, já se jim snažil dát zpětnou vazbu, ale oni se rozhodli správně. Použili jsme suché, přechodné a mokré pneumatiky v pravý čas. Opravdu dobrá práce týmu,“ řekl Gasly

Gasly také věří, že je pro Toro Rosso reálné dojet v zítřejším závodě na bodovaných pozicích. Gasly dokonce v kvalifikaci dokázal porazit oba piloty Red Bullu.

„Už od začátku víkendu je vůz na této trati opravdu dobrý. Je to trať, kterou miluji. Věděl jsem, že tu o tomto víkendu budeme mít příležitost. Zatím šlo všechno dobře, nejdůležitější je ale zítřek, takže snad v tom budeme pokračovat. Max (Verstappen) je přímo za námi, také Daniel (Ricciardo), mají skvělou rychlost, takže bude těžké je udržet za sebou,“ dodal Francouz.

Hartley poprvé v Q3

Poprvé v kariéře ve formuli 1 se mezi nejlepších deset v kvalifikaci dostal také Hartley. Novozélanďan ztratil na svého týmového kolegu půl sekundy.

„Podmínky byly skutečně zrádné, ale jsem neskutečně šťastný, že jsem se poprvé dostal do Q3! Na konci Q3, když jsem začal posouvat limity, jsem udělal pár drobných chyb,“ řekl Hartley.

„Po celou dobu kvalifikace tým odváděl skvělou práci při komunikaci a strategii a vůz byl dobrý. Myslím, že se vždy pohybujeme kolem top 10 a dostat do ní dnes oba vozy je skutečně velký úspěch. Předjíždět je tady celkem náročné, musím proto mít co nejlepší start a první kolo.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud