Toro Rosso rozhodne o jezdeckém složení na konci sezony

Toro Rosso rozhodne o jezdeckém složení na konci sezony

Šéf týmu z Faenzy prozradil, že s rozhodnutím o jezdeckém složení pro rok 2012 jeho tým nikam nepospíchá. Na výběr má mezi Buemim, Alguersuarim a Ricciardem.

Z letošního ročníku formule 1 zbývá odjet ještě osm závodů, ale startovní listina jezdců pro ten příští se už pomalu začíná formovat do své konečné podoby. To ovšem neplatí u italské stáje, která se svým rozhodnutím vyčká až do konce sezony. "Co se týče příští sezony, je obtížné teď cokoliv říci, protože musíme počkat do konce sezony. Pak je tu rozhodnutí, které obvykle přijímáme ze strany Red Bullu. Takže si sedneme, dáme hlavy dohromady, prodiskutujeme výkony jezdců a poté bude o jezdeckém složení pro příští sezonu rozhodnuto," vysvětlil Tost proces vybírání jezdců u italské stáje.

A rozhodnutí to nebude zrovna nejjednodušší. Jaime Alguersuari a Sébastien Buemi ukázali, že se závodní sedačky vzdát rozhodně nehodlají. Byť se v případě Španěla spekulovalo o jeho nahrazení už uprostřed sezony, svými zlepšenými výkony v posledních závodech si jasně říká o místo v italské stáji i pro příští rok. O svoji šanci chce bojovat také Daniel Ricciardo. "Naši současní jezdci odvádějí dobrou práci. Buemi odstartoval sezonu dobře, získal mnoho bodů v prvních závodech. Poté ale měl v některých závodech smůlu. Alguersuari měl nějaké trable na začátku sezony s pneumatikami a nedokázal je správně využít. Ale teď, od Valencie dále, rozumí pneumatikám více a více a jeho výkonnost se naštěstí rapidně zlepšuje. Daniel Ricciardo je vysoce kvalifikovaný jezdec. Přišel (do týmu) s dobrou technickou zpětnou vazbou. Teď jezdí pro HRT, což je docela důležité, protože se účastní závodů. V těch se můžete hodně přiučit, zlepšit formu a získat zkušenosti. Takže si myslím, že, podle toho co jsem doposavad viděl, dělá dobrou práci," řekl.

Zdá se, že také o místo třetího jezdce týmu bude velký boj. Stáj by mj. ráda dala příležitost mladému francouzskému jezdci Jeanu - Eriku Vergneovi, jenž v současnosti závodí ve formuli Renault 3,5. "Jean - Eric by měl nejprve dokončit sezonu v sérii Renault, ve které závodí. Poté je tu na konci sezony v posledním závodě možnost, že pro nás pojede v pátek ráno, jako jsme to udělali na začátku sezony s Ricciardem. Ještě jsme o tom ale definitivně nerozhodli. Uvidíme, jak to zapadne do našeho programu," uzavřel šéf Toro Rosso.

Doporučujeme

Články odjinud