Toro Rosso překvapilo, závodit pro něj budou Ricciardo a Vergne

Toro Rosso překvapilo, závodit pro něj budou Ricciardo a Vergne

Italská stáj Toro Rosso navzdory všem předpokladům zcela změnila jezdecké složení, zbavila se Buemiho i Alguersuariho.

Toro Rosso v druhé polovině letošní sezóny chválilo své závodní jezdce za zlepšení a několikrát naznačilo, že si minimálně jednoho z nich ponechá. Na základě vyjádření Alguersuariho a Buemiho z posledních dnů se pak zdálo, že zůstanou oba, protože oba měli s týmem naplánovaný program. Dnes ale pro Španěla a Švýcara přišel šok, nahradí je Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

"V průběhu uplynulého roku se Daniel a Jean-Eric osvědčili a očekávám od nich, že příští rok významně přispějí k výkonnosti týmu," uvedl šéf stáje Franz Tost. "Daniel má výhodu, že letos odjel většinu Grand Prix, zatímco Jean-Eric dokázal, že se dokáže rychle přizpůsobit požadavkům vozu formule 1."

Toro Rosso kompletně vyměnilo jezdeckou sestavu naposledy v roce 2006. Tost nezapomněl oběma dosavadním závodním jezdcům poděkovat za jejich služby a popřát vše nejlepší do budoucna. "Ale je třeba si uvědomit, že když tým Toro Rosso vznikl v roce 2005, bylo to s úmyslem umožnit první kroky ve formuli 1 mladíkům z juniorského programu Red Bullu. Proto patří ke kultuře týmu občas obměnit svoji jezdeckou sestavu, aby mohl dosahovat svých cílů," dodal na vysvětlenou.

Ricciardo a Vergne pro stáje Red Bullu už testovali a jezdili ve volných trénincích. Australan navíc letos závodil v týmu HRT. Nominace Vergneho znamená hattrick pro Francii. Země galského kohouta neměla ve formuli 1 několik let žádného jezdce, příští rok bude mít minimálně tři: Vergneho, Grosjeana a Pica.

Doporučujeme

Články odjinud