Toro Rosso překonává své vlastní cíle

Toro Rosso překonává své vlastní cíle

V poháru konstruktérů patří stáji Toro Rosso sedmé místo, což je lepší výsledek, než jaký si ve Faenze určili před začátkem letošní sezóny. + video z továrny týmu

"Co se týče všech aspektů, které tvoří stáj formule 1, se domnívám, že jsme na úrovni, kterou byste očekávali od devátého týmu," hodnotil technický ředitel Giorgio Ascanelli. "Ale naším deklarovaným cílem pro rok 2011 bylo skončit na osmém místě a my jsme teď v klasifikaci šampionátu sedmí."

"Takže musíme být spokojení, i když bude těžké tu pozici udržet po zbytek sezóny. Skutečnost, že jsme sedmí, neznamená, že podáváme lepší výkony, než jsme si naplánovali. Protože i když se nám hodně věcí daří, za svoji pozici částečně vděčíme tomu, že ostatní týmy dělají něco špatně."

Toro Rosso funguje teprve druhým rokem jako plnohodnotný konstruktér, který si své vozy staví bez pomoci jiné stáje. Podle Ascanelliho se inženýři týmu stále učí pracovat se všemi nástroji a rezervy mají v korelaci mezi daty ze simulací a tratě. Rozdíly jsou zatím stále příliš velké. Na voze už jsou oba větší balíky úprav, které tým pro letošní rok naplánoval. V následujících závodech je bude ladit, přidávat menší vylepšení, a pak se se začne věnovat monopostu pro další sezónu.

"Blížíme se době, kdy se budeme muset začít zabývat vozem pro rok 2012," potvrdil Ascanelli. "Ale pro STR6 máme připravené další díly, v Silverstonu budeme mít pár drobností a v dalších závodech také. Kromě toho budou na voze změny v GP Itálie, prostě proto, že Monza je unikátní okruh, který vyžaduje zvláštní pozornost."

"Poté se budeme muset opravdu soustředit na STR7, jinak nebudeme mít na příští rok auto. V současnosti překonáváme svůj cíl v klasifikaci šampionátu. Jestli na tomto místě zůstaneme, bude záležet na naší práci a také trochu na štěstí, výkonnosti našich soupeřů a zdrojích, které budou moci nadále věnovat svým vozům 2011."

Video - prohlídka továrny Toro Rosso ve Faenze

 

Doporučujeme

Články odjinud