Toro Rosso představí nový monopost na konci ledna ve Valencii

Sébastien Buemi doufá, že mu umožní bodovat častěji než letos.

Zatímco týmy formule 1 jednají o společné prezentaci svých nových vozů pro sezónu 2010, podle Sébastiena Buemiho má už Toro Rosso jasno a ten svůj ukáže veřejnosti na konci ledna ve Valencii.

Zda bude prezentace týmu součástí kolektivního představení, zatím není zřejmé. Švýcar ale ví, co od nového vozu očekává.

"Letos jsem získal šest bodů," řekl Buemi pro Le Matin. "Rok 2009 jsem začal dobře. Samozřejmě by bylo dobré vyhrát Grand Prix (v roce 2010), ale je třeba být realistou. Jen doufám, že budu mnohem častěji na bodech."

"Nové auto se připravuje. Cílem inženýrů je ho vyvíjet, aby bylo co nejvýkonnější. Představeno bude 30. ledna ve Valencii."

Tým Toro Rosso si poprvé musí postavit svůj monopost sám, a být tedy konstruktérem, už nemůže spoléhat na práci Adriana Neweyho a Red Bull Technology. Je tedy možné, že bude mít ještě větší potíže než letos. Buemi by však neměnil a nemrzí ho, že odešla Toyota, která o něj měla také zájem.

"Ne, vůbec ne," řekl. "Jen jsme jednali. To je vše. Byla to příležitost jako všechny ostatní. S Toro Rosso nemám problémy. Smlouvu mám s tímto týmem až do konce sezóny 2010."

Na otázku, co bude na konci příštího roku, Buemi odpověděl: "Jsou tu určité možnosti. Uvidíme, co se bude dít."

Švýcar také prozradil, že se po vzoru několika svých kolegů bude v lednu stěhovat do Monaka. Doposud měl trvalé bydliště v Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud