Toro Rosso potvrdilo čtyři kandidáty na závodní sedačky 2012

Toro Rosso potvrdilo čtyři kandidáty na závodní sedačky 2012

S blížícím se koncem roku se blíží také rozhodnutí Red Bullu, kdo pro něj bude závodit v juniorské stáji Toro Rosso v příštím roce. Vedle současných závodních pilotů jsou další dva kandidáti.

Jména, o kterých Toro Rosso uvažuje v souvislosti se sezónou 2012, nepřekvapí. Všechna se již ukázala během Grand Prix víkendů, poslední z nich byl Jean-Eric Vergne v Koreji.

"Jean-Eric je spolu s Buemim, Alguersuarim a Ricciardem jedním ze čtyř pilotů, o kterých Red Bull uvažuje, že je umístí do Toro Rosso v příštím roce," potvrdil šéf italské stáje Franz Tost pro L´Equipe. "Rozhodnutí učiníme v prosinci. Je to skutečně velmi otevřené a Jean-Eric je jednou z možností pro rok 2012."

Francouzi tak mají naději, že se do formule 1 vrátí jejich jezdec, a to ne jen jeden. Téměř jistou účast v příští sezóně má Romain Grosjean, takže pokud Vergne uspěje, bude mít země Galského kohouta hned dva zástupce.

A i když má Vergne z kvarteta kandidátů Toro Rosso nejméně zkušeností, má sympatie Tosta. "Libí se mi jeho jezdecký styl," řekl šéf Toro Rosso. "Svými výkony ve formuli Renault ukázal, jak umí ovládat monopost a jaký je bojovník."

Zmíněnými jmény pak přísun francouzských jezdců do královny motorsportu neskončí. V druhé vlně se připravuje Charles Pic. "Je tu možnost, že Charles absolvuje test s Toro Rosso během dnů, které budou v Abú Zabí vyhrazené mladým talentům," dodal Tost.

Doporučujeme

Články odjinud