Toro Rosso po testech přehodnocuje své ambice pro Melbourne

Toro Rosso po testech přehodnocuje své ambice pro Melbourne

Tým Toro Rosso podle Brendona Hartleyho přehodnotil své ambice pro první závod letošní sezóny formule 1 v Melbourne poté, co v předsezónních testech dosáhl lepších výsledků, než očekával.

Vůz, který má od letošní sezóny v útrobách pohonnou jednotku Honda, má za sebou více méně bezproblémové testy a z pohledu počtu odjetých kol obsadil třetí místo za Mercedesem a Ferrari.

Tým z Faenzy podle Hartleyho původně očekával velmi náročný začátek sezóny. Podle Novozélanďana bylo však zlepšení tak velké, že tým nyní může už od prvního závodu sezóny útočit na bodované pozice.

„Všichni jsou nabuzení a pozitivní,“ řekl Hartley, kterého čeká první kompletní sezóna ve formuli 1. „Toro Rosso mělo vloni skutečně silný začátek roku a došlo také k mnoha změnám, aby bylo zajištěno, že se můžeme vyvíjet také v průběhu roku.

Původní zprávy byly takové, že Melbourne by mohlo být náročné, ale tyto testovací dny ve skutečnosti předčily naše očekávání a rozhodně můžeme bojovat o body. Cílem musí být body. Myslím, že také Haas, Renault a McLaren vypadají velmi silně. Podle mě tam ale někde jsme i my.“

Hartley také zdůraznil výkon Hondy v testech. Japonská automobilka se v předchozích třech letech, kdy dodávala pohonné jednotky týmu McLaren, potýkala s nespolehlivostí a malou výkonností. Na dotaz, zda spolehlivost Hondy v testech umlčela kritiky, Hartley odpověděl: „Myslím si to.

Když jsem šel před měsícem do továrny, všichni byli ohledně nového partnerství s Hondou skutečně optimističtí a pozitivní. Viděl jsem, jak tvrdě všichni pracují, takže jsem sem přijížděl s vysokými očekáváními a oni je splnili. Partnerství může hned na začátku přinést úspěch.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud