Toro Rosso plánuje na letošní sezónu dva velké balíky úprav

Toro Rosso plánuje na letošní sezónu dva velké balíky úprav

Patřit mezi nejlepší týmy středu pole je cíl Toro Rosso, který bude chtít tým splnit také pomocí dvou sérií úprav. První nasadí až v Monaku.

Zatímco většina týmů využívá první evropský závod pro nasazení prvních větších úprav, Toro Rosso si počká až do Monte Carla. "Naplánovali jsme větší vývojové kroky pro průběh roku, udělali jsme to už před sezónou," vysvětloval šéfinženýr stáje Laurent Mékies. "V určitou chvíli před sezónou musíte uzavřít specifikaci vozu a poslat ho do výroby. Ale třeba hned druhý den dostanete dobrý nápad, takže ten se spolu s ostatními dostane do vašeho dalšího balíku úprav."

"To byl také náš případ a významné změny nasadíme v Monaku, další balík přijde později v sezóně. Naplánovali jsme tyto dva kroky a snad nám přinesou dobré výkonnostní zlepšení. Ale je pravda, že díky minimu testování zkoušíme v závodech různá nastavení, která můžou vést k různým cestám v oblasti světlé výšky, typu tlumičů nebo aerodynamické rovnováhy. Tyto věci pak také mají dopady na vývojovou strategii vozu."

To vše Toro Rosso dělá, aby uspělo v boji s přímou konkurencí, kterou od začátku roku tvoří Williams, Force India a Sauber. Je by chtěl tým z Faenzy porazit. "S těmito třemi nebo čtyřmi týmy budeme celou sezónu svádět zajímavé souboje. Dá se říct, že je to naše bitva v rámci šampionátu," dodal Francouz.

Doporučujeme

Články odjinud