Toro Rosso očekává v druhé polovině sezóny zlepšení a útok na osmé místo

Cílem týmu Toro Rosso je od začátku sezóny osmé místo v šampionátu konstruktérů, ale to mu zatím nepatří. Úpravy vozu a lepší výkony jezdců by měly zajistit, že se stáj z Faenzy posune o jedno místo vpřed.

"Očekávám kombinaci úprav vozu a lepších výkonů jezdců," uvedl šéf stáje Franz Tost. "Tým by tak měl ve zbytku sezóny získat víc bodů." Toro Rosso je omezeno množstvím finančních prostředků a počtem zaměstnanců, ale Tost věří, že zlepšení přijde.

"Zlepšit se musíme ve všech oblastech, protože pokud tým nefunguje po všech stránkách, výsledky se nedostaví," uvedl. "Co se týče samotného vozu, v příštích dvou závodech budeme mít nové díly, počínaje novým předním křídlem na Hockenheimu, pak přijde nový difuzor v Maďarsku. Další úpravy připravujeme, a proto jsem přesvědčený, že se výkonnost vozu zlepší už příští víkend."

To vše proto, aby se tým posunul z devátého místa alespoň na osmé. "Velmi tvrdě pracujeme na dosažení tohoto cíle, i když naši nejbližší soupeři Williams a Sauber odvádějí dobrou práci. Proto to nebude snadné," dodal Tost.

Doporučujeme

Články odjinud