Toro Rosso: Nejjednodušší by bylo nahradit Bahrajn závodem v Evropě

Toro Rosso: Nejjednodušší by bylo nahradit Bahrajn závodem v Evropě

Poté, co byl kvůli nepokojům odvolán závod v Bahrajnu, mu chce Bernie Ecclestone najít jiné místo v kalendáři. Podle týmu Toro Rosso to bude velmi náročný úkol.

"Bylo by to velmi komplikované," řekl manažer stáje z Faenzy Gianfranco Fantuzzi o přesunutí Bahrajnu na pozdější datum. "Program transportu týmového materiálu mimo Evropu je hodně nabitý, vybavení cestuje ze závodu na závod a v této oblasti máme velmi malou flexibilitu. Takže vrátit tento závod do kalendáře v pozdějším termínu by bylo velmi obtížné, zatímco nahradit ho jiným závodem v Evropě, aby měl kalendář 20 Grand Prix, by bylo jednodušší."

V současné době ale mají týmy starosti především s minimalizováním ztrát v souvislosti s odvoláním bahrajnské GP z březnového termínu. "Takovému scénáři jsme nikdy předtím nečelili," přiznal Fantuzzi. "Ve srovnání s tím, co se děje v Bahrajnu, jsou naše problémy samozřejmě malé, ale přesto je musíme řešit."

"Hotely, letenky, pronájmy aut, pronájmy vybavení na okruh - to všechno jsme zaplatili předem a snažíme se získat zpět maximum těchto peněz. S tímto procesem jsme začali teprve v pondělí, takže těžko říct, kolik získáme zpět. Náklady se dělí do několika kategorií: některé získáme zpět úplně, některé částečně a některé vůbec. A některé budou odložené na dobu, kdy se závod v Bahrajnu uskuteční."

Týmy mají pro závody mimo Evropu několik identických sad vybavení, které posílají na závody s velkým předstihem. Do Bahrajnu odcestovala jedna sada už asi před měsícem, zatímco do Austrálie byla jiná sada vyexpedována později, ale už je také pryč. Týmy by totiž nestíhaly přesouvat jednu sadu po zámoří ze závodu na závod, takže jich mají víc a střídají je. Z tohoto pohledu Bahrajn nic nezměnil, protože sada vybavení připravená pro Šakir měla v každém případě cestovat zpět do Evropy, než bude vyslána dál.

Doporučujeme

Články odjinud