Toro Rosso letos skončí šesté, slibuje Buemi

Toro Rosso letos skončí šesté, slibuje Buemi

Juniorská stáj Red Bullu Toro Rosso se v šampionátu konstruktérů propadla až na osmé místo. Její jezdci svůj boj ale nevzdávají a vytyčují si velké cíle.

V současné době má tým na svém kontě jen o čtyři body méně než nejbližší soupeř Force India. Na Sauber pak ztrácí bodů třináct.

"Na začátku sezony bylo naším cílem skončit na osmém místě v šampionátu," říká Buemi. "Dlouho jsme pak byli sedmí, ale teď ztrácíme místo ve prospěch Force Indie, takže jsme osmí."

Švýcarský závodník však rozhodně neztrácí optimismus: "Je opravdu důležité, abychom teď pokračovali ve vylepšování auta. To je klíčem pro druhou polovinu sezony. Pokud zvládneme na auto dát nějaké nové díly, které budou fungovat, nemělo by pak být problémem pokračovat tak, jak jsme to dělali dosud. Pokud auto nevylepšíme, pak to bude velmi náročné."

Nových vylepšení by se fanoušci mohli dočkat už ve Velké ceně Belgie na konci srpna, pro niž si Toro Rosso připravuje hned několik vylepšení. "Máme nějaké věci připravené pro Spa a ty nám snad pomůžou. Doufejme, že budeme schopni stáhnout náskok, který naši soupeři mají. Pokud odvedeme dobrou práci, je pořád velmi reálné, že budeme mít silnou druhou polovinu sezony," slibuje Buemi.

Doporučujeme

Články odjinud