Toro Rosso: Jsme tým pro juniory, a to Alguersuari a Buemi už nejsou

Toro Rosso: Jsme tým pro juniory, a to Alguersuari a Buemi už nejsou

Tým Toro Rosso vysvětlil své důvody pro kompletní výměnu jezdeckého složení. Normálně by Alguersuariho a Buemiho poslal do Red Bullu, ale tam není místo.

Doposud největším překvapením zimní přestávky bylo oznámení Toro Rosso, že pro něj budou příští rok závodit Jean-Eric Vergne a Daniel Ricciardo. Překvapení je to proto, že tým své letošní závodní jezdce Buemiho a Alguersuariho chválil a naznačoval, že si je nechá.

"Sébastien s námi byl tři sezóny a Jaime dvě a půl," připomněl šéf týmu Franz Tost. "Oba tvrdě pracovali pro tým, dělali maximum a získali několik dobrých výsledků. Ale Scuderia Toro Rosso vždy byla školou pro začátečníky, a když máte na kontě více než dvě sezóny, už začátečník nejste."

"V ideálním světě by se jezdci přesunuli z Toro Rosso do Red Bullu Racing, ale u našeho sesterského týmu teď není místo. Může to vypadat jako kruté rozhodnutí, ale formule 1 je tvrdé prostředí a Toro Rosso vždy jasně říkalo, podle čeho volí své jezdce."

Podle Tosta ale Vergne a Ricciardo nedostali příležitost jen proto, že jsou juniory. "Ne, protože také bylo nutné, aby byli na tento krok připraveni. U Daniela bylo rozhodnutí snazší, protože jak jsem říkal, ve formuli 1 už závodil (s HRT)."

Navzdory větším zkušenostem ale Ricciardo nebude mít status týmové jedničky. Toro Rosso očekává, že se mu Vergne brzy vyrovná. A jak dlouho vydrží u týmu tito dva noví jezdci?

"Nepřejeme si hovořit o smlouvách našich pilotů, ale řekněme, že rozhodujícím faktorem bude jejich výkonnost ve voze. Pokud budou odvádět dobrou práci, pomůže jim to v tom smyslu, jak dlouho u nás zůstanou," dodal šéf italského týmu.

Doporučujeme

Články odjinud