Toro Rosso ještě o budoucnosti Kvjata nerozhodlo

Toro Rosso ještě o budoucnosti Kvjata nerozhodlo

Stáj Scuderia Toro Rosso stále definitivně nerozhodla o budoucnosti ruského pilota. Zůstane Daniil Kvjat u Toro Rosso i v příští sezóně? Toť otázka.

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost ještě zcela nezničil Kvjatovy naděje na pokračování kariéry ve formuli 1. Boss juniorky Red Bullu prý ještě o budoucnosti třiadvacetiletého Rusa u týmu nerozhodl.

Kvjat byl po neuspokojivých výsledcích v sezóně 2017 u Toro Rosso vystřídán minimálně pro závody v Malajsii a v Japonsku Pierrem Gaslym. Podle Tosta toto rozhodnutí ruského jezdce šokovalo.

Jelikož v roce 2018 opustí Toro Rosso Carlos Sainz, měl by podle Tostova názoru Red Bull pečlivě přemýšlet o jezdecké sestavě u „B-týmu“.

„Pro Kvjata to byl pochopitelně šok. My ale jako tým musíme učinit rozhodnutí – jak a s jakými jezdci budeme pokračovat?,“ řekl Tost pro televizní stanici Sky Sports F1.

„Daniil je stále členem jezdeckého programu Red Bullu a teprve uvidíme, co přinese budoucnost. Ještě není rozhodnuto.“

Sainzův přestup k Renaultu by mohl teoreticky umožnit Kvjatovo pokračování u Toro Rosso po boku Gaslyho. Není to ale jediná možnost složení jezdecké sestavy, jak potvrzuje i Franz Tost: „Teoreticky je to pochopitelně možné. Konečné rozhodnutí ale bude na Red Bullu.“

„Na konci října si všichni společně sedneme a uděláme finální rozhodnutí.“

Jak již bylo řečeno, Daniilu Kvjatovi se v této sezóně příliš nedaří. Rus získal doposud jen čtyři body a v nejlepší desítce se neobjevil již od španělské velké ceny.

Naopak Gasly je úřadujícím šampiónem GP2 a v tomto roce podává dobré výkony při své debutové sezóně v japonské sérii Super Formula.

„Kvůli Daniilovi je mi to pochopitelně líto. Myslím, že je velmi dobrým a talentovaným jezdcem, naneštěstí zrovna já přebírám jeho sedačku ve formuli 1,“ řekl Gasly před svým debutem v „královně motorsportu“.

„Jsem si ale jistý, že ho (Kvjata) ještě na trati uvidíme,“ dodal jednadvacetiletý chráněnec kolosu Red Bull.

Pierre Gasly se o svém debutu ve formuli 1 dozvěděl z SMS zprávy pár dní před startem závodního víkendu v Malajsii.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud