Toro Rosso je blízko k potvrzení Alguersuariho na místě druhého jezdce

Oficiálně zatím stále volná závodní sedačka u Toro Rosso vyvolala vlnu spekulací, ale poradce Red Bullu Helmut Marko uvedl, že je tým z Faenzy blízko k definitivnímu uzavření smlouvy s Jaimem Alguersuarim.

Mladý španěl naskočil loni do rozjeté sezóny s Toro Rosso na místo Sébastiena Bourdaise, ale obecné předpoklady o jeho letošní účasti v šampionátu dostaly trhlinu, když ve startovní listině FIA jméno Alguersuari nefigurovalo, tým potvrdil jen Sébastiena Buemiho.

"Bude to Alguersuari," řekl Marko pro 422Race. "Je třeba vyřešit jen pár smluvních detailů, ale je to Alguersuari."

Spekulace spojovaly s Toro Rosso několik jezdců, především pak Bruna Sennu, pro nějž se mělo jednat o náhradní řešení pro případ krachu projektu týmu Campos.

"To není pravda. Nikdy jsem o tom neslyšel," reagoval Marko. Dalším z kandidátů měl být Mirko Bortolotti, s tím se ale nakonec Red Bull rozloučil v rámci programu pro mladé jezdce.

"Je to pravda, ano," řekl k Bortolottimu Marko. "Nabídli jsme mu sedačku ve formuli 2, ale chtěli jsme, aby se přestěhoval do Milton Keynes, kde jsou všichni naši jezdci, jako Ricciardo a Hartley. Všichni pracují v simulátoru, takže abychom měli srovnání. Ale on odmítl jet do Anglie. Proto jsme to ukončili."

Doporučujeme

Články odjinud