Toro Rosso hledá jezdce pro Grand Prix USA

Toro Rosso hledá jezdce pro Grand Prix USA

Sobota byla ve znamení několika oznámení. Carlos Sainz pojede od USA za Renault. Palmer v Renaultu končí a za Toro Rosso mají jet Kvjat a Gasly. Nebo ne?

Toro Rosso včera v tiskové zprávě potvrdilo, že v Austinu pojedou Gasly a Kvjat. Jedná se tedy o oficiální informaci. Nikoliv však definitivní. Auto Motor und Sport cituje Helmuta Marka, podle kterého Gaslyho start v USA zatím není jistý.

Gasly zcela určitě odjede zbývající závody od Mexika dál. Grand Prix USA ale termínově koliduje s finálním závodem japonské super formule – jede se právě v Suzuce. Gaslymu, Toro Rosso a Red Bullu by Gaslyho neúčast vadit nemusela. Jenomže novému partnerovi Toro Rosso – Hondě – už o dost více.

Gasly totiž před posledními dvěma závody v Suzuce ztrácí na lídra pořadí jen 0,5 bodů. 

V super formuli závodí 19 jezdců. Z toho 8 s motory Honda a zbytek s motory Toyota. Gasly je nejlépe umístěným jezdcem Hondy. Další jezdec Hondy je až devátý. Podle Marka je pro Hondu vítězství v super formuli důležité.

Kdo by mohl za Gaslyho zaskočit? V případě mladíků Red Bullu je problém s tím, že nemají super licenci. Logickou volbou by byl Sébastien Buemi. 

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud