Toro Rosso bude jezdit s motorem Renault a s převodovkou Red Bullu

Toro Rosso bude jezdit s motorem Renault a s převodovkou Red Bullu

Francouzská automobilka Renault potvrdila, že bude od příštího roku dodávat své pohonné jednotky juniorské stáji Red Bullu. Toro Rosso tak neprodlouží smlouvu s Ferrari.

Francouzský dodavatel motorů Renault před Velkou cenou Monaka potvrdil, že od příštího roku rozšíří svoji spolupráci s Red Bullem. Motory totiž od roku 2014 bude dodávat nejen tomuto mistrovskému týmu, ale i jeho juniorské stáji Toro Rosso. Italský tým tak neprodlouží svoji smlouvu s  dosavadním dodavatelem pohonných jednotek, s Ferrari, který svými agregáty tým zásobuje už od roku 2007.

"Těší mě, že mohu oznámit posílení již existujícího partnerského vztahu mezi Renaultem a skupinou Red Bull obnovením dohody s Infiniti Red Bull Racing na jedné straně a rozšířením dohody o dodávání (motorů) pro tým Toro Rosso na straně druhé," řekl na tiskové konferenci v Monte Carlu předseda Renaultu Carlos Ghosn.

Šéf Toro Rosso Franz Tost pak ještě doplnil, že od příštího roku bude jeho tým používat nejen stejné motory jako jejich mateřská stáj Red Bull, ale i stejné převodovky. "Historie nám říká, jak úspěšný byl Renault v minulosti," řekl Tost. "Renault vyhrál víc než 150 velkých cen, spolu s Red Bull Racing vyhráli šampionát třikrát v řadě a my se chceme stát součástí takových úspěchů.  Jsem přesvědčený, že Renault přijde s velmi silným balíkem a my se prostě jen chceme stát jejich úspěšnou součástí. Na závěr bych ještě dodal, že předpokládáme nějaké efektivní spolupůsobení s Red Bull Technology, protože budeme od roku 2014 dál používat jejich převodovku, což nám pomůže snížit náklady," vysvětlil.

Doporučujeme

Články odjinud