Top týmy k pneumatikám navíc: Lidé chtějí vidět Alonsa, Hamiltona a spol.

Top týmy k pneumatikám navíc: Lidé chtějí vidět Alonsa, Hamiltona a spol.

Ferrari, McLaren a Lotus nesouhlasí s tím, aby v pátek dostaly sadu pneumatik navíc jen stáje, které do vozu posadí nováčka.

S nápadem poskytnout nezávodním jezdcům sadu pneumatik navíc pro první trénink, aby mohli více jezdit a učit se, přišla Force India. Pirelli ho podporuje, ale potřebuje jednomyslnou shodu týmů, a ta se v tuto chvíli zdá být vzdálená.

Top týmy totiž nechtějí, aby pneumatiky navíc dostávali jen ti, kdo v prvním tréninku nasadí nezávodního jezdce. "Pneumatiky navíc pro páteční dopoledne, ano. Ne pouze pro nováčky, ale pro všechny," řekl šéf Ferrari Stefano Domenicali.

"Bylo by těžké vysvětlit lidem na tribunách, že pan X má sadu pneumatik navíc na jezdění, zatímco Alonso, Hamilton nebo kdokoliv nejezdí, protože ta sada navíc je jen pro nováčky. Pokud máme něco udělat, pak myslím, že je dobrý nápad, abych byl upřímný, abychom to udělali pro všechny, aby se v pátek dopoledne jezdilo víc."

Svého kolegu podpořil šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Nakonec pokud myslíme na lidi na tribunách, tak ti přišli, aby viděli Alonsa, Hamiltona, Räikkönena, Buttona - ty chtějí vidět. Myslím, že kdybychom všichni nasadili nováčky, o kterých nikdy neslyšeli, cítili by se tak trochu podvedeni."

Do třetice zazněl podobný názor i od šéfa Lotusu Erica Boulliera. "Sada pneumatik navíc, ano. Musíme jen zajistit, aby s ní mohli jezdit všichni, nejen nováčci."

Doporučujeme

Články odjinud