Tony Stewart se těší, až si vyzkouší Hamiltonův mclaren

Tony Stewart se těší, až si vyzkouší Hamiltonův mclaren

Bývalý mistr Indycar a NASCAR se v létě projede ve Watkins Glen s loňským mclarenem, Lewis Hamilton si zkusí jeho chevrolet. Americký pilot považuje událost za životní příležitost.

Televize ESPN koncem února oznámila, že si mistr světa formule 1 z roku 2008 Lewis Hamilton a bývalý šampión amerických sérií Indy Racing League (1997) a NASCAR (2002 a 2005) Tony Stewart v rámci letní exhibice ve Watkins Glen prohodí své vozy. Něco podobného už roku 2003 v Indianapolis realizovali Jeff Gordon a Juan Pablo Montoya.

Exhibici organizuje olejářská společnost Mobil 1, která sponzoruje jak Stewartův tým v NASCAR Stewart-Haas Racing i Hamiltonův McLaren. Angličan tak pojede s chevroletem a Američan s loňským McLarenem MP4-25.

Stewart považuje tuto událost za životní šanci. "Teď jsem dost zaneprázdněn na to, abych se obával, co nás čeká. Těším se na to," raduje se. "Je to úžasná příležitost. Řídit jedno z nejsofistikovanějších aut na světě je pro mě životní šance." S Hamiltonem se už potkali začátkem roku na sponzorské akci. "Lewis je úžasný chlap. Těším se, až si s ním popovídám o tom, co s jeho autem dělat, abych jel rychle," uvedl Stewart při závodním víkendu v Las Vegas.

Devětatřicetiletý jezdec ví, že musí zapracovat na své fyzické kondici, aby mohl vzácnou příležitost využít co nejlépe. Důraz bude klást hlavně na krční svaly. Věří, že mu v tom pomůže praxe z jízdy na oválech, kde jsou jezdci vystvavováni velkým přetížením. "Díky přetížení, kterému jsou jezdci v těchto autech vystaveni, mě nepřekvapuje, že právě v této oblasti musím zapracovat. O takových věcech musíte přemýšlet, když řídíte auto někoho jiného," připomněl.

Američan se také těší, až bude Hamiltonovi vysvětlovat vlastnosti svého vozu. "Oba pojedeme s auty, která jsou velmi odlišná od těch našich. Tuto konfiguraci Watkins Glen jsem ještě nejel, taže to bude zajímavé," pochvaluje si. "Nejdůležitější je se dobře bavit, sledovat, jak někdo jiný jezdí s vaším auem, a zároveň mu co nejlépe poradit jak ho řídit."

Doporučujeme

Články odjinud