Todt: Velká schůzka, se kterou přišel Montezemolo, se uskuteční

Todt: Velká schůzka, se kterou přišel Montezemolo, se uskuteční

Prezident FIA uspořádá velkou schůzku, která by se měla zaobírat budoucností formule 1.

Minulý měsíc poslal Luca di Montezemolo dopis Ecclestonemu, ve kterém žádal uspořádání velké schůzky o budoucnosti formule 1. Setkání by se zúčastnily týmy, FIA, sponzoři, promotéři ale třeba také zástupci Google nebo Apple.

Jean Todt s podobným návrhem souhlasí. V rozhovoru pro Gazzettu dello Sport prohlásil, že s akcí počítá. „Zavolám k jednacímu stolu novináře, zástupce nových médií, pořadatelé, stejně jako současné a minulé jezdce a konstruktéry. Říkám to jako prezident FIA, aniž by bylo nutné reagovat na Montezemola, protože mám velký respekt ke všem aktérům v motoristickém sportu a to zejména k tomu co dělalo a dělá Ferrari.“

Todt si nemyslí, že by současný motorsport byl v nějaké hluboké krizi. Jako příklad uvádí úspěch návratu GP Rakouska nebo fakt, že 24h Le Mans navštívilo 263 tisíc lidí.

Šéf FIA připouští, že sledovanost přenosů F1 klesá, je to prý ale důsledek změn ve společnosti. Mladí lidé mají více příležitostí a existuje i řada jiných způsobů přenosů než je televize.

Nová pravidla jsou v pořádku

„Hybridní motory jsou správnou cestou, jen jsme nebyli schopni to dobře komunikovat. Přesto je budoucnost motorsportu v tomto směru“, říká Todt, který nesouhlasí s Montezemolem, že by se z jezdců stali taxikáři a že by závody byly nudné. „Nevidím to a už vůbec nevidím, že by během GP někdo sundal nohu z plynu. Šetření paliva v závodech tu bylo vždy kvůli maximální efektivitě: méně benzínu v nádrží znamená, že je vůz lehčí a tedy rychlejší. Můžete ušetřit 10 kg a jste třeba o 4 desetiny rychlejší na kolo.“

Doporučujeme

Články odjinud