Todt: Jestli Massa ztratí sedačku, budu místo něj tlačit Bianchiho

Todt: Jestli Massa ztratí sedačku, budu místo něj tlačit Bianchiho

Nicolas Todt bude dělat vše pro to, aby v druhé sedačce Ferrari seděl i příští rok jeho jezdec, ať už to bude Massa nebo Bianchi.

Massovy slabší výsledky jsou znovu živnou půdou pro spekulace o jeho odchodu z Ferrari, podporují je i opakované apely vedení stáje na Brazilce, aby se zlepšil.

Massův manažer Todt však věří, že i tentokrát jeho pilot situaci ustojí. "Na konci srpna je vždy příjemné znát svoji budoucnost a vědět, u kterého týmu budete jezdit příští rok," řekl pro F1i. "Určitě to není příjemné (že to Massa neví), ale Felipe je 32letý pilot, který takové situaci čelil mnohokrát."

"Loni ji zvládl velmi dobře. V polovině sezóny jsme moc dobře nevěděli, jestli zůstane u Ferrari, a pak měl super druhou polovinu šampionátu, což mu umožnilo si místo nechat. Doufám tedy, že to letos bude stejné."

Pokud by se to nepodařilo, má Todt v záloze Julesa Bianchiho. Chtěl by ho dostat do Ferrari, i když tak málo zkušené jezdce vedení Scuderie obvykle odmítá.

"Ferrari chce pro tento volant nejlepšího kandidáta, tedy v případě, že nahradí Felipeho," uvedl. "Já se snažím za oba, ale mým cílem dnes je, aby Felipe zůstal u Ferrari."

"Pokud by opravdu měl Scuderii opustit, budu tam tlačit Julesa. Tým dobře zná své možnosti, takže mě nepotřebuje. Zůstávám celkem neutrální."

Doporučujeme

Články odjinud