To je život, říká Hülkenberg, který stále čeká na stupně vítězů

To je život, říká Hülkenberg, který stále čeká na stupně vítězů

Nika Hülkenberga čeká příští rok sedmá sezóna ve formuli 1 v roli závodního pilota. Němec přitom stále čeká na své první umístění na stupních vítězů.

Hülkenberg se do F1 poprvé podíval v sezóně 2009, kdy byl testovacím pilotem Williamsu. O rok později získal u stáje z Grove závodní sedačku. Na další sezónu přestoupil k Force Indii, znovu však jen do pozice testovacího jezdce. Od roku 2012 má stále místo u Force Indie s výjimkou sezóny 2013, kdy závodil v barvách Sauberu.

I po 115 startech však loňský vítěz závodu 24h Le Mans stále čeká na první stupně vítězů ve formuli 1. Více startu bez umístění na stupních vítězů absolvovali ve F1 pouze dva piloti - Adrian Sutil (128 startů) a Pierluigi Martini (119 startů).

Hůlkenberga však tento fakt neznepokojuje.

„Vždy je pro to nějaký důvod, když se připletete do všech incidentů,“ vysvětlil Hülkenberg.

„Něčemu se šlo vyhnout, chyby se stávají, nebo za tím byla smůla, tak to ale je. Je to škoda. Rád bych pro sebe a pro tým získal pódium.“

„Není to ale tak, že bych nad tím přemýšlel a brečel, že jen já jsem vždy ten smolař. To je prostě život. Doufejme, že se to v dalších letech otočí na druhou stranu. Věřím v tvrdou práci a dobrá rozhodnutí. Zbytek buď přijde, nebo ne.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud