To byla kvalifikace, pochvaluje si Sainz Jr.

To byla kvalifikace, pochvaluje si Sainz Jr.

Carlos Sainz Jr. z Renaultu obsadil za piloty Mercedesu a Ferrari pátou pozici v mokré kvalifikaci formule 1 na Velkou cenu Maďarska.

Španělský pilot tím zaznamenal svůj nejlepší letošní kvalifikační výsledek, když dosud nejlépe skončil sedmý ve Francii. Pro Sainze Jr. je to zároveň jedenácté umístění v top 10 v dosavadních dvanácti letošních kvalifikacích.

„To byla kvalifikace! S dnešní výkonností jsem skutečně spokojen a je to skvělé, když věci vycházejí! Mít před sebou jen Mercedes a Ferrari je dobrým znamením toho, jak dobře jsme to zvládli v těchto podmínkách,“ řekl Sainz Jr.

„Trochu jsme zariskovali, když jsme se rozhodli zůstat v Q3 na stejné sadě pneumatik. Díky tomu jsem byl schopen zajet velmi dobrý čas i přesto, že v pneumatikách nebyla výkonnost na to se zlepšit v mém posledním kole. Byl jsem skutečně šťastný, když jsem na ceduli viděl P3, také z pátého místo na konci kvalifikace mám velmi dobrý pocit. Body se nicméně rozdávají až zítra. Strategie pneumatik a start budou obzvlášť důležité, jsem ale přesvědčen o tom, že můžeme mít dobrý závod.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud