To auto je radost řídit, pochvaluje si Vettel

Sebastian Vettel velebí po kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska svůj tým. „Řekl jsem klukům už do rádia, že tahle chvíle patří jim. Postavili úžasné auto, které je radost řídit,“ komentoval zisk pole position Vettel.

Němec ve svém RB6 předehnal zbytek světa o fenomenální vteřinu a dvě desetiny. Týmový kolega Webber byl pomalejší o čtyři desetiny. Přesto se Vettel „upejpal“, že prý to byla docela těžká kvalifikace. V druhé části se mu na tvrdších gumách nevedlo úplně nejlépe. Ve finále už ale bylo všechno v pořádku.

Ani on sám si nedovede vysvětlit, kde se tak náhle vzala taková převaha, a to i nad Ferrari, které Red Bull poměrně pohodlně porazilo teprve před týdnem v Německu. „Tehdy jsme se ptali, kde se to v nich vzalo, a teď jsme to zase my, kdo má navrch. Tahle trať nám prostě sedí,“ poznamenal Vettel.

Do nedělního závodu odstartuje Vettel z čistší strany dráhy. V živé paměti má ještě nepovedený začátek na Hockenheimringu, kde se z pole position propadl až na třetí místo. „Zjistili jsme, kde byl problém. Jsem si jistý, že můžeme mít normální start a pole position ubránit,“ řekl.

Mark Webber bral porážku od kolegy statečně. „(Sebastian) si to zasloužil. Dneska nebyl můj den,“ řekl. Že se jim nikdo jiný nevyrovná, už prý ale tušil dopředu. „Je to podobné jako v Barceloně. Věděli jsme, že to bude jen mezi námi dvěma. Start (závodu) bude vzrušující, ale pak, se současnými pravidly, už bude zajímavé jen to, jak se pokoušíme zůstat vzhůru.“

 

Doporučujeme

Články odjinud