Tíživou finanční situaci týmu vyřešíme během několika dní, věří Sauber

Tíživou finanční situaci týmu vyřešíme během několika dní, věří Sauber

Peter Sauber zůstává optimistou. Nové partnery by jeho tým měl získat brzy, čímž dojde k zajištění budoucnosti ve formuli 1.

Sauber má málo peněz, ale stále platí mzdy všem svým zaměstnancům včas a nikoho nepropustil. Dodavatelé jsou v horší pozici, ti si musí na uhrazení svých faktur počkat.

"Víte, za posledních 10 let jsme dodavatelům zaplatili více než miliardu (švýcarských) franků," vysvětloval Sauber pro Blick. "Z této částky 400 miliónů ve Švýcarsku. Pro mnoho dodavatelů jsme roky byli dobrým a velmi spolehlivým partnerem."

"Myslím, že bychom neměli nic předjímat, když se dostanete do tak těžké situace. Ale jedno je zřejmé, dodavatelé si musí na své peníze počkat, je mi líto."

Sauberovi je tato situace krajně nepříjemná, roky byl ve Švýcarsku váženou osobností a teď se občas stydí.

"Bolí to, když ráno usednete do auta a pak v rádiu slyšíte, kolik dluhů máte na krku," přiznal. Ale odmítl prozradit, kolik přesně jeho tým dodavatelům dluží.

V každém případě podle něj není pravda, že by měl dluhy vůči Ferrari, které by mohly způsobit, že by brzy neměl žádné motory. "Ne, to je nesmysl."

Cesta záchrany vede přes nové sponzory. S šéfkou týmu Monishou Kaltenbernovu byl Sauber dvakrát v Rusku a řekl, že řešení je otázkou "několika dní."

"Jednání, která vedeme, se blíží uzavření. Jsem přesvědčený, že se nám záchrana podaří. Nejenže dokončíme tuto sezónu, ale ve formuli 1 budeme mnoho dalších let," dodal.

Devětašedesátiletý Švýcar ale rozhodně nelituje, že svůj tým koupil před pár lety zpět od BMW, protože jeho prioritou je záchrana lidí a pracovních míst.

I když by teď měl klid, kdyby tým zpět nekoupil. "Ano, určitě. Ale uzavření továrny by mě tížilo víc než současná situace," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud