Titul si zaslouží Alonso i Vettel, říká šéf týmu Red Bull

Titul si zaslouží Alonso i Vettel, říká šéf týmu Red Bull

Christian Horner má jen slova obdivu pro oba jezdce, kteří zůstali ve hře o letošní titul mistra světa, tedy Fernanda Alonsa a Sebastiana Vettela.

Hornerův tým může tento víkend v Austinu obhájit oba tituly, v konstruktérech to má téměř jisté, v jezdcích čelí obtížnější situaci a konkurenci Alonsa.

"Oba jezdí úžasně," hodnotil Horner pro BBC. "Fernando je na vrcholu kariéry, řekl bych. Jezdí lépe než kdy dřív, je úžasně konzistentní, získal dobré výsledky z nižších startovních pozic. Letos jezdí extrémně dobře."

Slova chvály má šéf rakouské stáje samozřejmě také pro svého jezdce. "Sebastian je na tom myslím podobně, letos udělal další krok, odjel nádherné závody, třeba ze zadních pozic ve Spa. Zvlášť pak v Abú Zabí, kde startoval z boxové uličky a dojel na stupních vítězů. Je to pro Seba pozoruhodná sezóna."

Podle Hornera podávají oba piloti výkony hodné mistra světa, takže titul určitě bude ve správných rukou. "Oba jezdci by si ho zasloužili. Ze sobeckého pohledu doufám, že to bude náš jezdec, ale ať už to vyhraje kdokoliv z těchto dvou jezdců, zaslouží si ho."

Pokud titul vyhraje Vettel, zařadí se po bok legend Michaela Schumachera a Juana-Manuela Fangia, kteří doposud jako jediní dokázali vyhrát šampionát třikrát za sebou.

Doporučujeme

Články odjinud