Ticktum se pokusí v asijské zimní F3 získat body pro super licenci

Ticktum se pokusí v asijské zimní F3 získat body pro super licenci

Daniel Ticktum potřebuje k zisku super licence, která by ho opravňovala ke startu ve F1, pět bodů. Pokusí se je získat v nejbližších týdnech v asijské zimní F3 sérii.

Ticktumovi chybí k zisku super licence pět bodů. Původně je chtěl získávat v japonské super formuli, ale nyní změnil plány a zúčastní se asijské zimní F3. 

Mladíka Red Bullu čekají tři závody. První už tento víkend, další mezi 18. a 20. lednem a poslední od 22. do 24. února. Závodí se v Buriramu v Thajsku a dvakrát na Sepangu v Malajsii. Vítězství by přineslo Ticktumovi 10 bodů a tedy zisk super licence.

„Těším se na to. Hlavním důvodem je zisk bodů pro super licenci,“ řekl Ticktum. „Ale budu mít také prospěch z extra času na trati během zimy na dvou prestižních okruzích.“

Ticktum aktuálně super licenci nepotřebuje, protože testovat vozy F1 už může. Sedačku ve F1 už letos nesežene. Pokud by ale měl super licenci, může být volbou pro Toro Rosso. Helmut Marko by nepochybně neměl problém ho v průběhu sezóny vyměnit za Albona nebo Kvjata, pokud některý z nich nebude podávat odpovídající výsledky.

Foto: evropská F3

Doporučujeme

Články odjinud