Ticktum odstartuje do GP Macaa z pole position, vyhrál kvalifikační závod

Ticktum odstartuje do GP Macaa z pole position, vyhrál kvalifikační závod

Člen juniorského programu Red Bullu Dan Ticktum vyhrál kvalifikační závod a zajistil si tak pole position pro Velkou cenu Macaa vozů formule 3.

Callumu Ilottovi se podařilo lépe odstartovat a v rychlé zatáčce Mandarin se vnějškem dostal před Ticktuma startujícího z pole position. Ticktum však svému soupeři předjetí vrátil a v zatáčce Lisabon se dostal zpět do čela.

Ve třetím kole překvapil vedoucího Ticktuma v zatáčce Dona Maria pes, který se dostal na trať. Brit se mu dokázal vyhnout a vedení závodu vyslalo na trať safety car. Restart se Ticktumovi povedl a udržel si vedení.

Dobrý start předvedl Švéd Joel Eriksson, který si po startu ze čtvrté pozice poradil se Sachou Fenestrazem, ovšem ten mu předjetí vrátil. Eriksson se po restartu znovu dostal na třetí místo a přiblížil se také druhému Ilottovi. O kolo později už Eriksson na Ilotta úspěšně zaútočil v zatáčce Lisabon.

Čtyři kola před cílem byl Eriksson druhý o 1,6 sekundy za Ticktumem, který si v poklidu hlídal vedení a svůj náskok ještě navyšoval na 2,2 s. V posledním kole již zvolnil a cílem projel na první pozici o 1,5 sekundy před svým týmovým kolegou z týmu Motopark Academy Erikssonem.

Třetí dojel Ilott před Fenestrazem. Na páté pozici dlouho jezdil juniorský pilot Ferrari Guan Yu Zhou. Čínský jezdec však v posledním kole havaroval v sekci Solitude Esses, pátý tak skončil Jack Hughes před šestým Mickem Schumacherem.

Na devatenácté pozici skončila jediná žena ve startovním poli Sophia Flörsch z týmu Van Amersfoort Racing.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud