Ti, co chtějí méně přítlaku, neumějí pilotovat současné vozy, říká Magnussen

Ti, co chtějí méně přítlaku, neumějí pilotovat současné vozy, říká Magnussen

Kevin Magnussen se před nadcházející francouzskou grand prix opřel do jezdců, kteří by u současných monopostů formule 1 chtěli méně přítlaku.

Dánský pilot týmu Haas si během posledního závodu v Kanadě do týmového rádia hlasitě stěžoval na chování svého vozu. Nyní se Kevin Magnussen pustil do pilotů, kteří volají po tom, aby monoposty formule 1 generovaly méně přítlaku.

„Tito jezdci chtějí méně přítlaku, protože neumí pilotovat současné rychlé vozy,“ nebral si Dán servítky ve svém vyjádření pro novináře ve Francii, které cituje web racefans.net.

„Chtějí se vrátit k tomu, v čem bývali dobří, to je ale jejich věc. Nikdo totiž nechce pomalejší vozy. Myslím si, že bychom mohli mít více koňských sil, protože máme neuvěřitelně vysokou úroveň přilnavosti.“

„Řízení současných vozů je prostě fenomenální, na světě není nic lepšího. Nic. Je tu jen jedna věc, která se tomu blíží. Celkově je ale pilotování současných monopostů absolutně fantastické. Když máte málo paliva v nádrži a k tomu čerstvé pneumatiky, tak je to prostě úžasné,“ řekl Magnussen.

„Kdybychom měli vše výše zmíněné společně s vyšším výkonem a lepší schopností držet se za vozem před námi, tak by to bylo skvělé.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud