Testy v Bahrajnu zahájil nejrychlejším časem Timo Glock

[Testy - Bahrajn, úterý]

Tento týden začalo druhé kolo příprav na sezónu 2009 s novými vozy a tři týmy se sešly na okruhu poblíž Manamy. První den testů patřil Timu Glockovi s Toyotou TF109, následovali Felipe Massa s Ferrari F60 a výsledkovou listinu uzavřel Robert Kubica s BMW Sauberem F1.09.

Důvodem pro stěhování mimo Evropu bylo počasí, které ovšem zpočátku nepřálo formuli 1 ani v Bahrajnu. Dopoledne byl okruh zahalen mlhou a začátek jízd musel být odsunut o dvě hodiny. Jakmile podmínky umožňovaly start lékařského vrtulníku, vydali se všichni tři jezdci na trať. Teplota vzduchu dosahovala až 27 stupňů Celsia.

"Poté, co počasí zasáhlo naše portugalské testy, byla tohle naše první skutečná příležitost vyzkoušet si TF109 na suchu. Hodně jsme pracovali na nastavení a objevili jsme dobrý směr. Vůz se choval konzistentně a to je dobré znamení," uvedl po prvním dni testů Timo Glock. Žádné technické problémy německého pilota nepostihly.

Felipe Massa se také věnoval nastavení vozu a odpoledne přidal sérii několika delších jízd po patnácti kolech. Brazilec si pochvaloval nastavení vozu a dodal: "Jsem zvlášť spokojen s konstantními časy na kolo, které jsme zajížděli odpoledne během dlouhých jízd. Ale stále je příliš brzy na to, abychom věděli, jak na tom jsme ve srovnání s konkurencí. Ještě nás čeká hodně práce, abychom vylepšili chování vozu."

Massa měl ve svém voze KERS, ale kvůli problémům s elektronikou nechal tým systém celý den mimo provoz.

Roberta Kubicu zastavily odpoledne technické problémy přímo na trati, přesto hodnotil první den pozitivně: "Bylo to poprvé, co jsem mohl jezdit s vozem za teplého počasí. Hodně jsme se toho naučili o chování vozu v těchto podmínkách, takže to byl celkově dobrý den."

Testy - Bahrajn, 10. 2. 2009

P.   Jezdec Tým Čas Ztráta Kol 
1. Timo Glock Toyota 1:33,501 - 82
2. Felipe Massa Ferrari 1:33,615 + 0,114 98
3. Robert Kubica BMW-Sauber 1:33,702 + 0,201 95

Doporučujeme

Články odjinud