Testy v Bahrajnu dnes výrazně zkrátila písečná bouře

[Testy - Bahrajn, středa]

Druhý den testů na okruhu u Manamy zkomplikovalo počasí ještě více než ten první. Ráno bylo slunečno a jezdci mohli okamžitě vyrazit na trať. Ale kolem 9:30 se dostavila písečná bouře, která omezila viditelnost na minimum a jízdy musely být přerušeny. Týmy vyčkávaly dále ve svých garážích, ale podmínky se do konce dne již nezlepšily.

Během úvodních devadesáti minut jízd si nejrychlejší čas stihl připsat Felipe Massa. Brazilec zkoušel různá nastavení svého F60. Ferrari se podařilo odstranit včerejší problémy s KERS a podle vyjádření týmu systém funguje dobře.

Druhý nejrychlejší čas zajel Robert Kubica, tabulku uzavřel Timo Glock. Německý pilot Toyoty se věnoval aerodynamickému nastavení TF109.

"Dnes to bylo krátké a sladké. Po pozitivním včerejšku jsme měli naplánovaný nabitý program, ale počasí bylo jiného názoru. Během ranních kol jsem cítil silný vítr. Poté dnešní jízdy ukončila písečná bouře. Je to frustrující, protože vůz se chová slibně, takže doufáme, že v příštích dnech budou podmínky lepší," řekl Glock.

Testy - Bahrajn, 11. 2. 2009

P.   Jezdec Tým Čas Ztráta Kol
1. Felipe Massa Ferrari 1:33,639 - 17
2. Robert Kubica BMW Sauber 1:34,398 + 0,759 22
3. Timo Glock Toyota 1:34,902 + 1,263 14


  

Doporučujeme

Články odjinud