Testy F3 v Barceloně začal Staněk v nejlepší pětce, nejrychlejší byl Saucy | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Testy F3 v Barceloně začal Staněk v nejlepší pětce, nejrychlejší byl Saucy

Grégoire Saucy zajel nejrychlejší čas v úvodním dni druhých sezónních testů formule 3, které se dnes a v sobotu konají na Katalánském okruhu v Barceloně. Český pilot Roman Staněk patřil v obou dnešních jízdách k nejrychlejším.

Během série krátkých jízd Saucy zaznamenal dopoledne čas 1:32.247, čímž o 155 tisícin porazil druhého nejrychlejšího Franca Colapinta a o 244 tisícin třetího Victora Martinse.

Na čele tabulky byl také Staněk, který jako první stlačil čas pod 1:33. Český pilot týmu Trident nakonec skončil dopoledne pátý, když jej časem překonal ještě jeho týmový kolega Zane Maloney.

Dopolední část byla dvakrát přerušena. O červené vlajky se postarali Isack Hadjar, který zastavil ve druhé zatáčce; a Matteo Nannini z ART, který pro testy nahrazuje zraněného Juana Manuela Correu.

Po polední přestávce se týmy a piloti v odpoledním tříhodinovém bloku jízd věnovali závodním simulacím.

Nejrychlejším pilotem byl Rus Alexander Smoljar závodící pod neutrální vlajkou, který zaznamenal čas 1:33.342.

Piloti týmu MP Motorsport obsadili v odpolední části první, druhé a čtvrté místo. Rozdělit je svým nejrychlejším časem dokázal v samotném závěru Staněk, který se dostal na třetí místo se ztrátou tří desetin na Smoljara a jen tří tisícin na Colleta. Čtvrtý čas zajel odpoledne Kush Maini, který byl dopoledne šestý. Nejrychlejší muž dopoledne Saucy skončil odpoledne pátý.

Doporučujeme

Články odjinud